Следвайте Гласове в ТелеграмБританската държавна телевизия BBC започна разследване срещу шестима

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБританската държавна телевизия BBC започна разследване срещу шестима
Коментари Харесай

BBC свали от ефир 6-има репортери заради пропалестинска позиция в социалните мрежи

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Британската държавна телевизия BBC стартира следствие против шестима кореспонденти и помощник на свободна процедура, работещи за арабския й офис поради „ хипотетични прояви на антиизраелски пристрастия “.

Разследването е обвързвано с дейностите на публицистите в обществените мрежи, а точно харесване и шерване на пропалестинско наличие и рецензия към Израел. Онлайн държанието на чиновниците на BBC се дефинира от разпоредбите за „ безпристрастност “ на медият.

Според известия в английските медии, въпросните постове, всички от които са свалени, включват описания на „ Хамас “ като „ борци за независимост “ и офанзивата против Израел като „ заран на вяра “ за Палестина.

Въпреки че репортерите към момента не са публично уволнени, а единствено са свалени от ефир, корпорацията към този момент се раздели с сътрудника на свободна процедура, който работи с изданието от началото на октомври.

„ Спешно проверяваме този въпрос. Приемаме изказванията за нарушавания на нашите публицистични и обществени медийни насоки с най-голяма съвестност и в случай че и когато открием нарушавания, ще действаме, в това число ще предприемем дисциплинарни дейности “, съобщи представител на BBC.

Разследването идва в миг, когато телевизионният оператор е изправен пред рецензии поради отхвърли си да назова „ Хамас “ „ терористична “ група – макар че Лондон ги дефинира като такива – и вместо това ги разказва като „ бойци “. Докато BBC твърди, че прави това в името на поддържането на „ безпристрастност “, голям брой английски медии нападат телевизионния оператор поради този метод.

Седем някогашни секретари по културата, водени от Саджид Джавид, написаха писмо до генералния шеф на корпорацията Тим Дейви, потвърждавайки, че методът в действителност вреди на безпристрастността на BBC.

„ Ангажиментът на BBC е към безпристрастност, а не към равнодушие. Това разграничаване в този момент е застрашено да бъде замъглено. Тревожно е, че неточният език на „ бойци “ също служи за разбъркване на терористите с палестинския народ, който страда повече от всеки различен от дейностите на „ Хамас “, настояват те, като желаят от корпорацията „ незабавно да преоцени “ метода си.

BBC също се сблъска с онлайн реакция поради потреблението на доста характерен език, с цел да опише жертвите на продължаващата ескалация сред Израел и Хамас, като назовава израелските жертви „ убити “, а палестинските – като тези, които „ умряха “ при всеобщи ответни въздушни удари. Друг огромен английски ефирен оператор, SkyNews, беше заловен да употребява същата лексика и провокира остри реакции в обществените мрежи.

Инфо: obektivno.bg

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР